Wie is Laura?

Uiteraard een vrouw gepassioneerd door paarden. Van kleinsaf aan trok ik al naar deze dieren maar mijn ouders hielden heel graag de boot af… Paardjes in de weides, pony’s op de kermis, die diertjes fascineerden mij en ik moest ze aaien. Later kwam ik echter wel te weten dat mijn oma op de boerderij waar ze vroeger gewoond heeft, constant bezig is geweest met dieren en paarden.

Op mijn 21 schafte ik mijn eerste “pony” Black Beauty aan, het was een D-pony (halve Ijslander) met een heel speciaal en moeilijk karakter. Om hem beter te begrijpen verdiepte ik mij in het grondwerk, trailerladen en natural horsemanship, alsook in de leefwereld van een paard.

Mijn verzorgpaard Vivana kwam in mijn leven en leerde me dat paardrijden en paarden verzorgen ook heel gemakkelijk kon zijn. Ze stond altijd voor me klaar en gaf elke keer alles van zichzelf op wedstrijd. Als ik met haar reed waren we 1, één hart met hetzelfde doel. Ondertussen geniet ze van haar pensioen op de weide bij de eigenaar.

Cashmere kwam in mijn leven als 9-jarig springpaard. Door hem ben ik de cursus sportmassage gaan volgen om hem spiertechnisch beter te kunnen ondersteunen tijdens onze trainingen en om op die manier blessures tot een minimum te beperken. Cashmere vond het leven op de boerderij niet uitdagend genoeg en door tijdgebrek ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe thuis voor hem. Ondertussen is deze schat verkocht aan recreatieve ruiters die nog veel fun met hem gaan beleven!

Verdiene is in ons leven gekomen door een gulle sponser die me graag een veulentje wilde gunnen. Ik koos natuurlijk niet voor een gemakkelijke dressuurmerrie… Verdiene is een specialeke, vaak doorverkocht omwille van haar karakter maar ze mag er zeker van zijn dat ze bij ons haar eeuwige 5* thuis heeft gevonden! We doen alles rustig aan, rijden hier en daar eens een springwedstrijdje want dat doet ze veel liever dan dressuur en genieten van elkaar.

Mijn vriend, Sven, is ondertussen ook helemaal gebrainwasht door mij en kocht zich in 2016 twee veulentjes op de paardenmelkerij Het Trichelhof. Ilano & Argon werden zo helemaal opgenomen in de familie. Ondertussen brave ruinen geworden die klaar zijn voor de grote start in hun leven. Ilano is zadelmak en wordt deze winter doorgereden.

En onlangs hebben we twee mini-paardjes mogen verwelkomen op het erf van de Groenpoort, Pedro & Italo voelen zich al helemaal thuis bij ons en zijn klaar om de zware taak als schattige mascottes op zich te nemen!

De kunst is echt om naar het gefluister van een paard te luisteren want ze vertellen ons zoveel, je moet er alleen volledig voor open staan en in het hier en nu leven.

 

Hogeschool studie:

Bachelor Farmaceutische en Biologische Technieken

Gevolgde opleidingen:              

  • Sportmassage voor paarden, licentie 2, Integratieve massage (Massage Hippique)
  • Dierenartsassistente (Centrum Voor Afstandsonderwijs)
  • Momenteel bezig: 2de jaar Postgraduaat Animal Rehab Techniques and Sports Coaching (Equine)

 Gevolgde cursussen:

  • Hoefverzorging (Syntra)
  • Basis Shiatsu (Evy Macquoy – Equina)
  • EHBO voor paarden (Syntra)
  • Paardentaal (Wendy Van de Velde – Aneto Foresta in Mol)
  • Mestonderzoek, Module 17 (Massage Hippique)
  • Essentiële oliën en paardenmassage, Module 7 (Massage Hippique)
  • Mineralen en stenen, gebruik bij sportmassage, Module 8 (Massage Hippique)